Naziv kompanije:

LotusFlare d.o.o.

Adresa kompanije:

Starine Novaka 23/12

Telefon:

+381643284819

Drugi telefon:

+381603010994

E-mail kompanije:

milica.zivanovic@lotusflare.com

Drugi e-mail kompanije:

acko@lotusflare.com

Internet adresa:

https://www.lotusflare.com

Delatnost:

Digitalna transformacija globalnih telekomunikacionih operatera sa ciljem da se njihova infrastruktura uvede u 21. vek. Mi pomažemo operaterima da svojim krajnjim korisnicima pruže moderne, digitalne usluge po nižoj ceni nego što je to trenutno na tržištu i samim tim se poveća dostupnost mobilnog interneta na globalnom nivou.

Poslovanje sa inostranstvom:

Naša kompanija je globalna sa sedištem u Sunnyvale (Sillicon Valley, California, USA) i kancelarijama u Beogradu i sledećim gradovima: Kiev (Ukraine), Singapore (Singapore), Jakarta (Indonesia) i Xi'an (China).

Broj zaposlenih:

150

Potreban obrazovni profil:

Zavisno od tima (Android, iOS, Server Back-end, Front-end, Infrastructure / DevOps, Data Science, UI / UX dizajn) za koji se kandidat prijavljuje poželjno je imati obrazovni profil koji se poklapa sa pozicijom, ali nije neophodno. Većina naših zaposlenih dolazi sa Elektrotehničkog fakulteta, Računarskog fakulteta, Fakulteta organizacionih nauka i Matematičkog fakulteta.

Zahtevani broj godina studija:

N/A

Poželjne dodatne veštine, znanja ili osobine:

Programski jezici, alati za infrastrukturu, kao i tehnologije koje mi koristimo su, između ostalog, Lua, OpenResty, Scala, Docker, Kubernetes, Jenkins, Ansible, Phalcon PHP, Vue.JS, Android, Kotlin, Objective-C, Swift. Poznavanje gore navednih stvari je poželjno, ali ne i neophodno u slučaju da kandidat ima želju da se razvija i uči, jer unutar firme imamo kulturu širenja znanja i nedeljna predavanja o raznim temama relevantnim za ono čime se mi bavimo. Pored programa on-boarding-a i mentorstva, svi članovi tima su uvek dostupni za podršku i deljenje znanja.

Zahtevani nivo poznavanja stranih jezika:

Engleski jezik - potrebno je posedovati sposobnost radne komunikacije na engleskom, jer su naši zaposleni uključeni u rad globalnih timova unutar kompanije i imaće jako čestu komunikaciju sa našim kolegama van Srbije.

Rad na računaru:

N/A

Radno iskustvo:

Relevantno radno iskustvo je poželjno, ali nije neophodno. Radno iskustvo i/ili pokazano znanje na tehničkim intervjuima određuje senioritet unutar firme.

Posebni zahtevi:

N/A

Odgovoran za ljudske resurse kompanije:

Milica Živanović

Telefon odgovornog za ljudske resurse kompanije:

+381643284819

Uža specijalnost:

Razvijanje inovativnih rešenja, od kojih je većina patentirana. Korišćenje modernih tehnologija u cilju izbora najboljeg rešenja za dati problem. Jako visok stepen automatizacije u internom razvoju softvera. Od momenta kada inžinjer napiše rešenje i ono prođe testove u roku od pola sata ono može biti dostavljeno svim korisnicima naših platforma i samim tim da utiče na desetine miliona ljudi.

Dodatne informacije:

LotusFlare je osnovan 2014. godine od strane nekolicine izvršnih direktora kompanije Facebook koji su doprineli da ona dostigne milijardu korisnika na mobilnim platformama. Naša kancelarija u Beogradu postoji od 2016. i trenutno broji 62 ljudi od čega najveći deo čine inženjeri. U Beogradu imamo sledeće timove: Server Back-end, Front-end, Infrastructure / DevOps, Mobile Engineering (Android / iOS), Business Development, Product Management x Data Science, HR & Ops. Svaki od naših inžinjera je direktno odgovoran za pola miliona korisnika naše platforme.

Procenat zaposlenih sa visokim i višim obrazovanjem:

85%

Prakse u ponudi:

Trenutno su otvorene pozicije za praksu u našim Server Back-end, Front-end, Infrastructure / DevOps, Mobile Engineering (Android / iOS) timovima.